Ny hemsida för Göteborgs fiskauktion

Göteborgs Fiskauktion (GFA) som ligger i Majorna har fått en ny hemsida. Den är snygg, men tyvärr är den skapad i den moderna design som i första hand bryr sig om utseendet och i andra hand innehållet. Användbarheten är inte den bästa på sådana sidor och det är ofta svårt att hitta den information som eftersöks. När detta är sagt ska det dock sägas att den sida Göteborgs Fiskauktion fått är klart bättre på den punkten än de flesta andra sidor med modern och ”fräck” design jag sett. Sidan är också en förbättring jämfört med den gamla hemsidan.

Bilderna på sidan är också för stora och ute på en båt eller med nån annan långsammare uppkoppling är sidan i praktiken oanvändbar på grund av långsam laddning. Det är möjligt att den mobilanpassade varianten av sidan är bättre anpassad för långsamma internetuppkopplingar, men den har jag inte haft möjlighet att prova ännu.

GFA måste också fixa till hemsidesadressen. Den som existerar just nu, www.gfa.se.webadmin7.net, är helt hopplös och kommersiellt värdelös. Det borde bara vara www.gfa.se och inget mer.

Fiskauktionen i Göteborg är Sveriges klart största. De övriga som finns, Strömstad, Smögen och Stockholm är betydligt mindre. Förr i tiden landades större delen av den fisk som såldes via Göteborgs Fiskauktion på plats. Idag körs den dit med lastbil från andra landningshamnar som exempelvis Strömstad, Grebbestad, Kungshamn, Lysekil, Öckerö, Bua, Träslövsläge och Skagen. Ett fåtal räktrålare och kräfttrålare landar dock ibland direkt i hamnen där några av dem dock inte kommer in utan de får ligga vid Amerikakajen bredvid Fiskhamnen istället.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!