Ny Röröbåt sjösatt i Polen

På Nautavarvet i Polen har nya S 364 Rockall precis sjösatts. Båten ska ersätta den nuvarande E 532 Rockall och är beställd av Astrid Fiskeri A/S, dotterbolag til svenska Astrid Fiske AB med huvudkontor på den minimala lilla ön Rörö. Nautavarvet har endast byggt skrovet och den ska färdigställas vid Karstensens i Skagen som också har byggt Astridkoncernens S 264 Astrid.

Nya Rockall är nästan 70 meter lång och lika stor som S 264 Astrid och det handlar om en påelagisk trålare som främst ska användas i industrifiske och sillfiske. Huvudmotorn är på 2 990 kW.

Det är den första av tre båtar som ska levereras till svenskägda företag från Karstensens, de övriga två är en ny S 144 Themis och en ny Clipperton. S 144 Themis är beställd av Themis Fiskeri A/S, dotterbolag till svenska Rylo AB med hemhörighet på Rörö och systerföretag till Themis Fiskeri AB. Beställare av Clipperton är donsöföretaget B-C Pelagic AB.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Ny Röröbåt sjösatt i Polen”

  1. Nya Rockall har S 364. S 386 är räktrålaren Casilo , vilken nyss sjösatt sin nya Sajoni S 486.

Kommentarer är stängda.