S 364 Rockall har ankommit till Skagen

S 364 Rockall som beställts av svenskägda Astrid Fiskeri A/S vars ägare är familjen Johansson på Rörö har anlänt till Skagen och Karstensens Skibsværft för att färdigställas. Det handlar om en 70 meter lång trålare på 2 352 bruttoton som ska ersätta den nuvarande E 532 Rockall. Jimmy Romanowski fångade båten på bild när den anlände till Skagen. Här är några av hans bilder.

Storleken på båten är ungefär densamma som företagets S 264 Astrid men utrustningen är olika då S 364 Rockall inte är utrustad för snörpvadsfiske. Förhoppningsvis kommer Astrid-koncernen att visa upp S 364 Rockall även här i Sverige när den är klar på samma sätt som när S 264 Astrid var färdigbyggd. Nuvarande E 532 Rockall har dansk besättning medan S 264 Astrid i huvudsak har svensk. Sannolikt kommer väl nya S 364 Rockall att fortsatt ha dansk besättning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”S 364 Rockall har ankommit till Skagen”

Kommentarer är stängda.