Moderaterna vill inte se nåt bottentrålsförbud

Moderaterna har i likhet med de andra riksdagspartierna skrivit en debattartikel på lobby- och kampanjsajten Rädda Östersjötorsken. Den som skrivit artikeln är den moderate riksdagsmannen Jesper Skalberg Karlsson. I debattinlägget skriver han självklarheter och sånt som i stort sett alla skriver under på.

Fiskerilagstiftningen måste förenklas, reformeringen av EU:s fiskeripolitik måste fortsätta, mer utvecklade och bättre förvaltningsplaner, vetenskaplig grund för kvoter och förvaltningsplaner etc. Det är förutsägbart och inte kontroversiellt. Det är trist och intetsägande. Skalberg Karlsson undviker konfliktämnen på samma sätt som liberalerna Lars Tysklind och Maria Weimer. Men Skalberg Karlsson var också den enda politiker som deltog i det seminarium i Almedalen där torsken i Östersjön och bottentrålning diskuterades. Där var han lite mer konkret:

Jesper Skalberg från Moderaterna menade att det inte är rätt tid att diskutera bottentrålning nu utan att lyfta kvotfrågan gentemot ICES borde vara den primära åtgärden i dagsläget. Han påminde också att man måste vara medveten om att ett trålförbud slår hårt även mot fiske av andra arter, som till exempel hela räkfisket.

Inget bottentrålsförbud aktuellt alltså. Regeringen vill inte heller ha nåt bottentrålsförbud även om MIljöpartiet och Vänsterpartiet vill. Socialdemokraterna har visserligen ett beslut på att arbeta för ett förbud mot bottentrålning på sin kongress. Men de har haft beslut om republik i 100 år utan att genomföra det. Det innebär troligen att det aldrig blir aktuellt att driva frågan om bottentrålsförbud. Nåt förbud mot bottentrålning är med tanke på att flertalet riksdagspartier inte vill ha det knappast aktuellt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!