Centerpartiet tar svammelrekordet när det gäller Östersjötorsk

Den tidigare ministern Eskil Erlandsson har skrivit Centerpartiets debattartikel på lobby- och kampanjsajten Rädda Östersjötorsken. Inlägget är en radda svammel, självklarheter och floskler parat med skryt om hur bra det vara när Erlandsson själv var ansvarig minister. Inlägget kan ärligt sagt inte anses seriöst. Centern vill det som alla vill, vetenskapliga råd ska följas när det gäller fiskkvoter. Det är nog det enda konkreta som föreslås.

Inlägget fokuserar vid sidan av skrytet om den egna förträffligheten på utkastförbudet som inte fungerar. Utkastförbudet fungerar inte då torskfisket har en bristande lönsamhet. Huvudorsaken till den bristande lönsamheten är små kvoter i förhållande till fiskeflottan storlek. Antalet båtar är med andra ord för stort och behöver minska. Enda kända sättet att göra det snabbt och effektivt är att införa överförbara fiskerättigheter. Det kommer sannolikt att dröja till 2020 eller 2021 innan det genomförs. Denna lösning förslår dock inte Eskil Erlandsson. Han har inget förslag på lösning alls mer än ökad kontroll. Vilket ju inte är en lösning utan bara en dyrbar penningslösande åtgärd utan nån som helst effekt på utkasten.

Eskil Erlandssons artikel tar nog faktiskt det absoluta floskelpriset när det gäller debattinläggen på lobbysajten RäddaÖstersjötorsken.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!