Henning Kjeldsens senaste båt – L 549 Frida Amalie

L 549 Frida Amalie är Henning Kjeldsens senaste och nyaste båt. Den har nyligen blivit färdigbyggd. Båten beställdes ursprungligen av Gitte Henning A/S men innan leverans såldes den till ett partrederi, P/R Frida Amalie L 549, bestående av Henning Kjeldsen Holding ApS med 51%, Johnni Munksgaard Holding ApS med 39% och Johnni Kaalund Munksgaard med 10%. Henning Kjeldsen Holding ApS är moderbolag till Gitte Henning A/S.

L 549 Frida Amalie

L 549 Frida Amalie. Bild: West Diesel

Skrovet till L 549 Frida Amelie är byggt på Riga Shipyard och båten färdigställdes av Kynde & Toft i Thyborøn men är en konstruktion från Vestværftet i Hvide Sande. Båten är ett systerfartyg till HM 349 Stefanie och utrustad för fiske med trål och skotsk snurrevad (flyshooting). Bruttotonnaget är 431 ton och längden 32 meter. Huvudmotor är en Mitsubishi S6U, samma motor som HM 349 Stefanie.

Även HM 340 Stefanie har Henning Kjeldsen som huvudägare genom Henning Kjeldsen Holding ApS som äger 51% i Fiskeriselskabet Stefanie HM 349 ApS. 49% ägs av Bloch Larsen Holding ApS som ägs av Brian Bloch Larsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!