ICES vill minska kvoterna för makrill och sill i Nordatlanten

Inför 2018 föreslår ICES en rejäl nedskärning av makrillkvoten i Nordatlanten. En rekommenderad minskning av kvoten med 35% till 550 948 ton medan kvoten av sill i Nordatlanten (atlantoskandisk sill, NVG-sill) rekommenderas minska med 15% till 546 472 ton. De menar att fisket varit alltför stort under tidigare år och har dessutom infört nya beräkningsmetoder vilket lett till minskade kvoter.

Noterbart är att fisket på makrill kraftigt överstigit ICES rekommendationer under en lång rad av år, främst beroende på att Island, Grönland och Färöarna beslutat egna kvoter vid sidan av de gemensamma förhandlingarna om kvoter mellan olika länder.

Blåvitling

Blåvitling

För blåvitling rekommenderar ICES däremot en mindre ökning med 3% till 1,39 miljoner ton medan de rekommenderar en kraftig ökning av kvoten på taggmakrill (hästmakrill) från 69 186 ton år 2017 till 117 070 ton år 2018.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!