Nya Gitte Henning levererad från Polen

Skrovet till nya S 349 Gitte Henning är färdigbyggt och levererat från det polska varvet Crist S.A. i Gdynia och är nu på väg till Kleven Myklebust Verft AS i Norge för att byggas klart och utrustas. Från början var det tänkt att båten skulle vara klar under hösten i år, men den kommer inte att vara klar förrän i april nästa år.

Gitte Henning lämnar varvet i Gdynia

Gitte Henning lämnar varvet i Gdynia

Nya S 349 Gitte Henning kommer att bli Danmarks största fiskebåt med sin längd på 90 meter. Byggd för att fiska med pelagisk trål och snörpvad (ringnot). När Gitte Henning levereras så måste också Henning Kjeldsen sälja en del av de båtar han äger via bolaget Gitte Henning A/S idag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!