Minskad torskkvot i Barents hav inför 2018

Torskkvoten i Barents hav har minskas med 13% inför 2018 enligt överenskommelser mellan Ryssland och Norge. Samtidigt öppnas det upp för loddefiske. Forskarna hade förslagit en minskning av torskkvoten på 20% ner till 719 000 ton men beslutet innebar en något högre torskkvot.

Torsk

Torsk. Bild: Wilhelm von Wright

Kvoter Barents hav

Torsk: 775 000 ton
Lodda: 200 000 plus 5 000 til forskning
Grönländsk hälleflundra (mindre hälleflundra): 27 000 ton
Kolja: 202 000 ton
Uer: 32 700 ton

Av den totala torskkvoten i Barents hav får Norge 350 159 ton, Ryssland 331 159 ton och övriga länder 107 000 ton. Såväl norska fiskare som den norska regeringen verkar nöjda med kvoterna i Barents Hav:

Kystfiskarlagets Arne Pedersen er fornøyd med utfallet av forhandlingene.

– Vi hadde forventet at kvota ville gå noe ned, men vi er fornøyd med at de legger seg på en langsiktig linje uten brå endringer som ingen er tjent med. Og vi er jo prinsipielt av det standpunkt at lodda bør forbeholdes som mat til torsken og andre. Men denne gangen hadde vi en ICES-anbefaling på å starte fangst. Det hadde vi ikke i fjor, og det gjør det lettere å godta at det nå blir fanget lodde, sier Kystfiskarlagets leder Arne Pedersen som har deltatt i forhandlingene i den russiske byen Kazan, ved Volga 70 mil øst for Moskva

– Jeg er glad for at det også for 2018 er enighet mellom Norge og Russland om en fiskeriavtale som sikrer en bærekraftig høsting av fiskeressursene i Barentshavet, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!