Cooke köper Omega Protein

Cooke Inc i Canada är ett av världens största fiskodlingsföretag och ett stort fiskeriföretag. Nu ska de bli ännu större genom att köpa ett annat av USA:s riktigt stora fiskeriföretag, Omega Protein, som också är en av världens ledande tillverkare av fiskmjöl och fiskolja.

Cooke har under flera år expanderat kraftigt inom framförallt fiske och beredning av fiskprodukter genom en lång rad uppköp i främst USA:

Cooke carries on the business of finfish aquaculture globally through its wholly-owned subsidiary Cooke Aquaculture Inc. The New Brunswick, Canada based Cooke family also has significant investments in wild fisheries globally through their ownership of Cooke Seafood USA, Inc. and Icicle Seafoods, Inc. Cooke Aquaculture Inc. is an aquaculture corporation founded in Blacks Harbour, New Brunswick, Canada with salmon farming operations in Atlantic Canada (operated by its affiliate, Kelly Cove Salmon Ltd.), the United States (Maine and Washington), Chile and Scotland, as well as seabass and seabream farming operations in Spain. In 2015, Cooke Seafood USA, Inc. was created, and grew rapidly through the acquisitions of Wanchese Fish Company, Inc. in the USA and the assets of Fripur S.A., the largest fishing company in Uruguay. The Cooke family also acquired Icicle Seafoods, Inc. in 2016. The addition of Omega Protein serves as a perfect strategic piece for the Cooke family of companies.

Genom köpte av Omega Protein börjar Cooke-koncernene att likna andra stora internationella fiskeri- och fiskodlingsföretag som exempelvis Austevoll Seafood ASA med verksamhet inom fiskodling, fiskindustri, fiskmjölsindustri, fodertillverkning och fiskeri.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!