Vem är Christian Tsangarides?

Christian Tsangarides arbetar idag på Fishsec, en lobbyorganisation på fiskets område som startades av Naturskyddsföreningen, WWF och Sportfiskarna. Organisationen finansieras av fonder kontrollerade av storkapitalister i Danmark och Schweiz samt den svenska regeringen. Han är kommunikationsansvarig och arbetar för att den gemensamma fiskeripolitiken ska implementeras fullt ut i Östersjön.

En del den gemensamma fiskeripolitiken är individuella överförbara fiskerättigheter (TFC). Vilket är bra och något som skulle innebära att fiskerikapaciteten i torskfisket i Östersjön skulle anpassas till resursen. Tsangarides är dock motståndare till dessa.

Naturskyddsföreningen som står bakom Fishsec och Greenpeace för vilka Fishsecs direktör Jan Isakson tidigare arbetade är mot individuella överförbara fiskerättigheter. Dvs de är inte för att skapa en smidig, anpassningsbar och resurseffektiv förvaltning av fisket och fisken i svenska vatten.

Tidigare var Tsangarides en lobbyist i Bryssel som arbetade åt Ocean 2012, dvs i praktiken Pew Charitable Trust, för att driva igenom den gemensamma fiskeripolitiken i EU med bland annat individuella överförbara fiskerättigheter. De var emot individuella överförbara fiskerättigheter.  Överförbara fiskerättigheter kommer det dock sannolikt att bli i nästan allt svenskt fiske oavsett vad kustfiskarna, Tsangarides eller Fishsec tycker om det.

Tsnagarides är inte en man som yrkesfiskarna kan lita på. Han vill inte ha ett självreglerande, välfungerande system där yrkesfiskaren själv kan anpassa sig till verkligheten utan som det verkar vill han ha ett byråkratiskt system där nästa allt detaljstyrs som i dagens demersala svenska fiske. Klart är att han knappast är yrkesfiskarnas vän.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. Jag har fått ändra inlägget på Christian Tsangarides påpekat att han alltid varit emot TFC.

Ett svar på “Vem är Christian Tsangarides?”

Kommentarer är stängda.