Danskflaggad donsöbåt såld till Mauretanien

L 106 Monsun som ägts av Christer & Lennart Fiskeri A/S har sålts till Africa Proteine i Mauretanien. Det är inte den första båten de sålt till Västafrika då båtar de ägt tidigare sålts till Västsahara. Christer & Lennart Fiskeri A/S är ett företag som ägs av Donsöbröderna Christer och Lennart Jansson.

På senare år har dock Mauretanien seglat upp som det land dit flest båtar från Norden säljs. Mauretanien är inte lika politiskt känsligt som Västsahara då Mauretanien är självständigt och inte ockuperat av främmande makt så som Västsahara.

Båten befinner sig redan i Nouadhibou då den såldes redan i början av december.

L 106 Monsun

L 106 Monsun på Donsö 2015.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Danskflaggad donsöbåt såld till Mauretanien”

Kommentarer är stängda.