Christer och Lennart Fiskeri köper ny båt

Det vill säga, bröderna Jansson på Donsö ska överta en begagnad båt som ska ersätta den båt de sålde till Mauretanien i början av december. Precis som förra gången deras danska företag, Christer og Lennart Fiskeri A/S, köpte en båt så köper de den av familjen Ryberg från Rörö. Den gången var det S 105 Sebastian som köptes utan kvoter after att familjen Ryberg innan dess köpt hela företaget S 105 Sebastian ApS med båt och fiskerättigheter. S 105 Sebastian blev då L 106 Monsun.

L 106 Monsun

Gamla L 106 Monsun

Denna gång så köper de den nuvarande S 144 Themis från Themis Fiskeri A/S. Förmodligen kommer båten att döpas om till L 106 Monsun efter att Christer og Lennart Fiskeri A/S tagit över den. Themis Fiskeri A/S och familjen Ryberg ska istället få en helt ny båt som just nu håller på att färdigställas vid Karstensens Skibsværft i Skagen.

S 144 Themis

Gamla S 144 Themis. Bild: JEJ

S 144 Themis

Nya S 144 Themis. Bild: Bandholm Skibsbilleder

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!