Kjeldsenbåt såld till Norge

HM 349 Stefanie är en dansk fiskebåt byggd så sent som 2016. Båten har ägts av Fiskeriselskabet Stefanie HM 349 ApS som i sin tur ägts av Henning Kjeldsen (51%) och Brian Bloch Larsen (49%). Det är en båt utrustad för både trål- och snurrevadsfiske. HM 349 Stefanie är på 431 bruttoton.

HM 349 Stefanie

HM 349 Stefanie. Bild: Vestværftet

Stefanie har i Danmark fiskat på inhyrda kvoter och har inte haft några egna. Båten har nu sålts till Norge och Bjørn Kjellby. Bjørn Kjellby äger via BWK Holding AS fiskeriföretaget BK Fisk AS. Detta företag äger 51,02% av båten VA-86-LS Astrid Emilie. Resten ägs av Sidonia Holding AS med 21,49 procent och Birkeland Gruppen AS med 24,49 procent. Båten ägnar sig åt fiskfiske och räkfiske. Bjørn Kjellby äger också 51 % av räktrålaren VA-31-M Agathe medan resterande 49 % ägs av Peter Kjellby via Kjellby Fisk AS. Ägare av Sidonia Holding AS är Geir Olav Stang, sannolikt släkt med Arne Stang i Nergård AS. Enligt vad Bjørn Kjellby säger i Kystmagasinet har köpet av Stefanie genomförts för att företaget idag saknar tillräcklig kapacitet för de kvoter de har.

Tanken var från början att Bjørn Kjellby skulle köpa den äldre S 445 Myggenes som också är på 431 bruttoton. För ändamålet bildades Fiskeriselskapet Myggenes AS i Norge med Bjørn Kjellby och Henning Kjeldsen som delägare. Det blev dock inte så. S 445 Myggenes är formellt ägd av Lynge Fiskeri ApS, ett av flera bulvanföretag som äger Kjeldsen-båtar. Exakt vilket av Kjellbys bolag som nu köpt HM 349 Stefanie är inte känt i nuläget.

Samtidigt ligger Kjellby också i förhandlingar med Simek AS om ett nybygge på en båt med ett bruttotonnage en bit under 500 ton tänkt att användas både för trål och snurrevadsfiske på räka och fisk. Båten är designad av Polarkonsult AS.

Nya båtdesignen från Polarkonsult AS

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,