GG 438 Clipperton såld till Tyskland

GG 438 Clipperton har sålts till Tyskland där den numera heter SH 4 Ellen Bach. Säljare var B-C Pelagic AB och köpare Thomas Bach Fishing GmbH som ägs av dansken Svend Bach Kristensen i Skagen. Ägare av B-C Pelagic AB är Kenny, Runar och Aste Jansson, Marcus och Reine Backman samt Erling Malmborg

SH 4 Ellen Bach ersätter  SH 4 Thomas Bach som sålts till Danmark där den heter L 421 Cadiz och har Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS som ägare. Ägare av Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS är Peter Mikael Berndtsson (50%), Joel Henrik Börjesson (40%) och Henrik Gunnar Börjesson (10%), alla tre från Fiskebäck i Göteborg. De har också det svenska företaget Berndtsson & Börjesson Fiskeri AB. Peter Mikael Berndtsson är än så länge också delägare i Christer og Lennart Fiskeri ApS.

GG 438 Clipperton kommer för sin del att ersättas av nya GG 229 Clipperton. Nya GG 229 Clipperton är en i stort sett likadan båt som nya S 144 Themis. Förhoppningsvis ligger båten nybyggd i Donsö hamn den 18 maj när den nya piren ska invigas:

Den 18 maj slår hamnföreningen till med stor invigning med tal från bland andra Ann-Sofie Hermansson, ordförande i kommunstyrelsen i Göteborg.

– Då ska vi också se till att det ligger några fartyg på de nya bryggorna också, säger Jonas Backman.

GG 229 Clipperton

Den ny GG 229 Clipperton är  63 meter lång och på cirka 1 399 bruttoton med en MaK 6M32 på 2 999 kW som huvudmotor. Efter leveransen kommer GG 229 Clipperton att vara den näst största fiskebåten med svensk flagg. GG 203 Ginneton förblir störst.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!