Styrelsen i SFPO omvald

Peter Olsson

Peter Olsson

Sveriges Fiskares PO (SFPO) hade idag årsmöte och hela styrelsen med ett undantag omvaldes. Peter Olsson förblir ordförande och resten av styrelsen består då av Tore Johnsson, Sterner Lundgren, Peter Hagberg, Andreas Ganefjord, Kristian Nilsson, Benny Karlsson, Stefan Westerberg och Lars-Johan Olsson. Martin Axelsson avgick och ersattes av Curt Larsson.

SFPO organiserar yrkesfiskare inom det demersala svenska fisket, dvs fiske av bottenlevande fisk och skaldjur såsom räka, kräfta, torsk, sej, kolja, rödspätta och rödtunga med mera. De har medlemmar hemmahörande i Falkenberg (FG), Göteborg (GG), Haparanda (HA), Helsingborg (HG), Karlskrona (KA), Karlshamn (KN), Kalmar (KR), Landskrona (LA), Lysekil (LL), Luleå (LÅ), Malmö (MÖ), Nyköping (NG), Norrköping (NRG), Oskarshamn (ON), Strömstad (SD), Sölvesborg (SG), Simrishamn (SIN), Stockholm (SM), Trelleborg (TG), Umeå (UÅ), Varberg (VG), Västervik (VK), Visby (VY), Ystad (YD) och Örnsköldsvik (ÖK). Dvs i hela Sverige. Det är Sveriges största organisation för yrkesfiskare. Styrelsemedlemmarna är från FG, GG, HG, KR och LL-områdena.

I samband med årsmötet hade SFPO också ett gemensam möte med Swedish Pelagic Federation PO (SPF) med flera inbjudna talare från bl.a. regeringen, SLU Aqua, Fiskbranschens Riksförbund. Reine Johansson från SPF pratade också om Brexit. Till denna del av mötet ska jag återkomma.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!