Ny ordförande för pelagikerna

Sillfiskarna i Sverige är organiserade i en egen organisation, Swedish Pelagic Federation PO (SPF). Idag har de haft årsmötet. Organisationen har under ett år saknat ordförande, men i år valdes en ny ordförande till slut. Den nyvalde ordföranden är Kurt Claesson, aktiv i Fiskeri AB Ginneton. Den övriga styrelsen återkommer jag till.

Medlemmar i SPF är GG 158 Sunnanland, GG 203 Ginneton, GG 206 Ahlma, GG 218 Västfjord, GG 229 Clipperton,  GG 330 Carmona, GG 500 Vingaskär, GG 683 Rön, GG 764 Astrid, GG 778 Lövön, GG 840 Svanen, SG 146 Nimrod, VK 190 Scanö och VY 242 Vestland. Förutom sill fiskar dessa stora fiskebåtar skarpsill, tobis och makrill. De har också en del kvoter för blåvitling (kolmule) och hästmakrill (taggmakrill) men brukar inte fiska dessa arter utan byter bort dem till andra länder mot framförallt sill.

En del av mötet var gemensamt med SFPO och till det mötet var flera talare inbjudna, från bl.a. regeringen, SLU Aqua, Fiskbranschens Riksförbund. Reine Johansson från SPF pratade också om Brexit. Till denna del av mötet ska jag återkomma.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!