Karstensens Skibsværft expanderar till Polen

Karstensens Skibsværft A/S i Skagen är Nordens största konstruktör och byggare av stora pelagiska fiskebåtar. Skroven byggde dock inte på varvet i Skagen utan i de flesta fall i Polen vid olika varv i Gdansk-Gdynia-området, ofta Nautavarvet. Nu har Karstensen beslutat sig för att expandera till skrovtillverkning och har köpt en varvsanläggning i Gdynia från Vistal Offshore. Varvet har två bygghallar på 200 x 30 x 30 meter som är byggda 2013.

Det första skrovet som ska byggas på Karstensen Shipyard Poland  i Gdynia är för skotska Lunar Bow som är tänkt att komma till Skagen för utrustning och färdigställning sommaren 2019 och levereras till köparen Lunar Fishing i januari 2020. Företrädare för Karstensens menar att investeringen i Polen ger varvet bättre kontroll över hela produktionskedjan och att det inte kommer att påverka sysselsättningen i Skagen negativt:

Investeringen i Polen kommer ikke til at påvirke værftsproduktionen og medarbejderstaben i Skagen i negativ retning. Tværtimod er der en klar forventning om, at indflydelsen og kontrollen over den indledende byggeproces vil styrke produktionen væsentligt med højere kvalitet og faste leveringer til følge. Med 13 skibe i ordrebogen til levering inden for de næste 2 år, er det afgørende, at have kontrol over disse 2 nøgleparametre.

Knud Degn Karstensens udtaler i forbindelse med etableringen af selskabet i Polen: ”Det er godt for alle parter, at det hele er faldet på plads. Jeg er sikker på at vores investering i Polen er vigtig for at fortsætte vores vækst – også her i Skagen.

Kent Damgaard udtaler: ”Karstensen Shipyard Poland bliver et vigtigt salgsparameter for os i forhold til vores kunder. Ved dette tiltag vil vi fremstå som en endnu mere komplet leverandør; fra design til skrogbyggeri til udrustning til overlevering og selvfølgelig til servicering på eftermarkedet.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!