Båtar och fiske på Bokmässan i Göteborg

Igår besökte jag bokmässan. Där burkar det finans två montrar om sjöfart, fartyg och båtar. En monter är den så kallade Båtdokgruppen har. Båtdokgruppen är ett förlag som gett ut en mängd böcker om båtar, fartyg och skepp inklusive fiskebåtar, fiskelägen med mera. I deras monter fanns också tidskriften Länspumpen och en del andra mindre förlag. Det var en trevlig och intressant monter med aktiva personer som företrädare.

Den andra montern var sjöfarstmontern med Breakwater Publishing, SEKO, Sjöfartens Kultursällskap, Sjömansservice Sjöfartsverket, SMB Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, Stiftelsen Stockholms sjöfartshotell och Stiftelsen Sveriges Sjömanshus. Som vanligt var montern tråkig och de som stod i den inte speciellt kommunikativa. Montern känns aldrig välkomnande och har aldrig varit det. Inte nåt år när jag varit på Bokmässan. Det är också mycket lite om fiske i montern trots att Breakwater Publishing ger ut många böcker med anknytning till fiske. Det är därför i allmänhet inte speciellt intressant för mig i montern och det var det inte heller i år.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!