Räddade fiskare – nominerade till årets sjöräddare

Utmärkelsen Årets Sjöräddare är ett sätt att hylla frivilligheten, som har varit Sjöräddningssällskapets grundstomme ända sedan starten 1907. Sjöräddningssällskapet har 2 300 frivilliga sjöräddare har jour dygnet runt, året om. De ställer upp med sin tid för att alla som vistas utmed vår långa kust och i våra stora sjöar ska känna sig trygga. De frivilliga sjöräddarna medverkar i över 80 procent av all sjöräddning i Sverige, helt utan statliga bidrag.

Bland de nominerade som Årets sjöräddare 2018 finns Anders Bagge, Martin Zachrisson, Lars Samuelsson, Carl-Fredrik Gyllenhammar, Hasse Edström och Jörgen Myrberg från RS Käringön samt bryggan i Skärhamn för insatsen den 25 februari 2018 då en katamaran-fiskebåt, GG 844 Idun, sprang läck och började ta in vatten väster om Härön. En fiskare kunde räddas, utan att hamna i det kalla vattnet utan flytväst. Men båten kantrade, slog runt och sjönk – och var nära att sänka en av räddningsbåtarna.

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!