Veckans båt återupptaget

Under förra året slutade jag skriva artiklar i serien om Veckans båt. Detta då jag upplevde att det fanns för få båtar att skriva om. Jag hade då en målsättning om att bara skriva om existerande fiskebåtar. Nu när jag nylanserar Veckans båt har jag ändrat målsättning, jag ska skriva om både gamla och nya båtar. Det ger mig ett betydligt större urval båtar att skriva om.

Först ut var en artikel om GG 229 Clipperton, den största fiskebåten i Sverige idag. Nästa Veckans båt kommer att var den största svenskflaggade fiskebåt som nånsin funnits, vilket dock inte är den största svenskägda som funnits.

Om det är någon annan som vill skriva om nån särskild fiskebåt tar jag tacksamt emot den typen av artiklar. Tyvärr kan jag dock inte betala något.

Frö den som är intresserad av fiskebåtar har jag en sajt, Noatun, med beskrivningar av enstaka båtar. Jag uppdaterar den dock sällan. För närvarande innehåller sajten främste artiklar om mer udda fiskebåtar som ångtrålare och engelska kuttrar.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!