Uppdaterade danska fiskerisajter

Danmark har två dominerande fiskerisajter när det gäller nyheter från fiskebranschen. Det är dels Fiskeritidende som är knutet till Danmarks Fiskeriforening PO, dels Fiskerforum som är en oberoende nyhetssajt om fiske.

Båda sajterna har fått ett kraftigt ansiktslyft. Det har gjort de två sajterna mer lika varandra till utseendet. I fallet med Fiskerforum är den nya designen klart bättre än den gamla, i fallet Fiskeritidende är det inte så. Jag är dock inte helt säker på att Fiskerforum blivit en bättre eller lättare sajt att använda.

Fiskerforum

Fiskerforum har en helt engelskspråkig sajt med mindre fokus på Danmark än den danskspråkiga. Den engelskspråkiga sajten skrivs i stort helt och hållet av den engelske journalisten och deckarförfattaren Quentin Bates som tidigare i sitt liv arbetat som fiskare på Island. Följaktligen är det ganska många brittiska och isländska nyheter på sajten.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!