Ny stor trålare i Lettland

Det lettiska företaget Batterfisa SIA som ägs av nederländska Parlevliet & van der Plas (PP Group) och isländska Samherji har köpt en ny trålare från Kanada som ska ersätta deras äldre trålare Dorado. Säljare är det kanadensiska företaget Newfound Resources. Båten ska användas för räk- och fiskfiske (bland annat uer också kallad kungsfisk, torsk, hälleflundra med mera) i norra Atlanten. För närvarande ligger båten, som tidigare hette Newfound Pioneer och nu tillfälligt heter Dorado 2, i Akureyri på Island.

Den nuvarande LVL 2133 Dorado som är Lettlands fjärde största fiskebåt är på 1805 bruttoton medan den nya båten är på 2 299 bruttoton. Dvs något större. Även den nya båten blir den fjärde största fiskebåten i Lettland. Den gamla Dorado har tidigare varit polsk med namnet Polonus.

Newfound Pioneer

Newfound Pioneer. Bild: Newfound Resources

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!