Emma Nohréns dumheter om fiske

Emma Nohrén är kandidat till EU-parlamentet för miljöpartiet. Hon älskar havet och kustnära fiske säger hon. Samtidigt gör hon i allmänhet allt för att döda det småskaliga och kustnära fisket. Hon vill nämligen förbjuda bottentrålning. Vilket innebär att hon vill förbjuda i stort sett allt svenskt fiske inklusive det mesta av det kustnära fisket.

Räkfisket skulle försvinna helt från Sverige, det mesta av kräftfisket (cirka 80%) skulle försvinna, siklöjefisket i Norrbotten skulle utplånas liksom nästan allt torskfiske i Östersjön. I stort sett allt det fiske som hon vill förbjuda är småskaligt och kustnära.

Hon säger att hon vill värna det hållbara småskaliga fiskets konkurrenskraft. En målsättning som inte går ihop med hennes andra uttalade målsättning, att förbjuda bottentrålning. En av hennes målsättningar är redan uppfylld. Utkast är förbjudet så länge det handlar om kvoterade fiskarter. Och frågan är vad hon menar med subventioner som leder till överfiske. I Sverige och nordvästeuropa är överfiske i stort sett obefintligt. Vilka subventioner menar hon? Eller är det bara dumheter precis som det där med att värna det hållbara småskaliga fisket. Inte heller i Östersjön förekommer det något överfiske. Nohrén sprider helt enkelt osanningar. Falska nyheter. Lögner.

Om Emma Nohrén får som hon vill kommer bara det storskaliga pelagiska fisket att finnas kvar i Sverige. Det är visserligen det mesta hållbara, miljövänliga och klimatvänliga fisket, men det är kanske inte vad Emma Nohrén tänkt sig. Och har hon inte tänkt sig det så är hon fundamentalt okunnig om fiske.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!