Niklas Upper tycks ha börjat med räkfiske

LL 91 Fisk & Skaldjur AB i Lysekil var länge ett fiskeriföretag inriktat på burfiske av kräftor. 2017 köpte dock företaget en trålare från Danmark, den nuvarande LL 91 Kristina. Båten används för kräftfiske med bottentrål och är en av två nya trålare byggda i plast som finns i Lysekil. Företaget bedriver idag också ett begränsat burfiske med LL 35 Tuvalie.

LL 91 Kristina. Bild från företagets hemsida.

I april köpte företaget in räktrålaren SD 416 Nippon, säkerligen inklusive de fiskemöjligheter för räka som båten har. Tidigare ägare var Nippon AB som ägs av Ingvar Samuelsson och Henrik Åkerström. Det betyder att LL 91 Fisk & Skaldjur AB idag hör till de större räkfiskeföretagen såväl som de större kräftfiskeföretagen inom svenskt fiske. Förutsatt att de köpte båten inklusive fiskemöjligheter för räka.

Ägare av företaget är Niklas Upper och det drivs av honom ihop med Malin Andersson (fru eller sambo) som kanske också är delägare. Eventuellt är också Andreas Upper (bror) då denne är suppleant i företagets styrelse. Malin Andersson äger personligen 1/10 av SD 416 Nippon medan resten ägs av LL 91 Fisk & Skaldjur AB.

Andreas Upper som är utbildad kock bor i centrala Göteborg. Ihop med Jens Hallberg driver Andreas Upper ett antal företag, Jens & Andreas Mat & Dryck Lysekil AB, Kastellholms restaurang AB och Hamnen 1 restaurang AB med verksamhet i Lysekil och/eller Göteborg.

Om Jens Hallberg är släkt med Niclas Hallberg som äger den andra plasttrålaren i Lysekil, LL 9 Svartskär, är okänt.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!