Westerös ägare Tomas Larsson har köpt en ny båt

Enligt uppgifter på skeppsmäklaren Eos hemsida så har Tomas Larsson genom bolaget Provitulo AB köpt den tidigare norska fiskebåten R-734 K Silvervåg. Det är en ny båt för Tomas Larsson, men den är inte nybyggd utan ganska gammal.

Tomas Larsson som är hemmahörande på Hönö är idag också ägare av GG 359 Westerö om den inte sålts. Den är i alla fall avregistrerad som fiskebåt och numret överfört på Silvervåg/Almy West som också bytt namn till Westerö. Den nya Westerö är en betydligt mindre båt än Westerö. Båda båtarna befinner sig idag på Ö-varvet på Öckerö.

De tidigare ägarna av R-734 K Silvervåg i Norge var familjen Lisborg. Det är en familj som ursprungligen kommer från Hönö men som flyttat till Norge.

Almy West AB fungerade dock som mellanhand i affären genom att de i en bytesaffär med Lisborg överlämnade sin tidigare båt KA 250 Almy West och fick R-734 K Silvervåg. Almy West AB (familjen Torkelsson) har tidigare fiskat torsk i Östersjön med KA 250 Almy West, men det fisket har stoppats helt av EU.

Även GG 359 Westerö har tidigare fiskat torsk i Östersjön. De senaste åren har det dock främst handlat om sillfiske i Bottenhavet.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!