Empresas Moradiña

Empresas Moradiña SL grundades 1981 av Juan Barreiro och hans son José Barreiro, 1986 bildades fiskindustri- och fiskhandelsföretaget Conservas y Frigorificos del Morrazo SA  med Hemanos Gandon SA som andre delägare. Familjen äger också Pesquera Barra SA.

Moradiña SL fiskar främst vitfisk i Nordatlanten på internationellt vatten men också kring Falklandsöarna där fisket är inriktat på bläckfisk. Totalt har bolaget 5 frystrålare. På internationellt vatten i Nordatlanten innehar stora delar av de spanska kvoterna (cirka 20%). Hermanos Gandon SA är den nästa största spanska kvotinnehavaren i området.

Frigoríficos del Morrazo SA är delägare i Nova Fishing Ltd på Falklandsöarna i vilket bolag också likaledes spanska Pesmar är delägare. 25% av fiskindustriföretaget Fandicosta SA ägs också av Frigoríficos del Morrazo SA. Huvudägare är dock CB Inversiones 1904 SL. Angel Martinez Varela verkar vara huvudintressent i det bolaget såväl som ägare av Botaspesca SA.

2018 hade Moradiña SL cirka 100 anställda och en omsättning på cirka 30 miljoner US-dollar. Frigoríficos del Morrazo SA hade samma år 40 anställda och en omsättning på  nästan 7 miljoner US-dollar. Fandicosta hade cirka 200 anställda och en omsättning på 140 miljoner dollar 2018.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!