Grupo Ugavi

Ugavi de Tunidos SL (Grupo Ugavi) är ett spanskt tonfiskföretag med två dotterbolag i Ecuador, Uniocean SA och Pesquera Ugavi SA. De två bolagen i Ecuador äger tillsammans 3 snörpvadsbåtar för tonfiskfiske. I koncernen ingår också Servicios Atuneros del Norte SA i Panama och Uniocean El Salvador SA de CV. De senare bolagen har var sin större tonfiskbåt. Båtarna fiskar främst i Stilla Havet men även i Guineabukten i Atlanten.

Totalt har företaget cirka 50 anställda och hade 2018 en omsättning på cirka 40 miljoner USD. Styrelsen består av Iger Galindez Tellechea, Gotzone Ugalde Larrauri, Eduardo Alvarez Viera, Pilar Soraya Haz Chouciño, Maria Luz Chouciño Suarez och Gabriela Maria Vilar Chouciño. De är sannolikt också ägare av företaget med familjen Chouciño som trolig huvudägare.

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!