Bryngeld har sålt Windö

FIN-1125-T Windö som ägts av Oy Kotka Fiskeri AB, ett systerföretag till Bryngeld Fiskeri AB, har sålts till JAS Fiskeri AB som ägs av familjen Liljeqvist och Jörgen Andersson som ägare.  Andra bolag som ägs av samma personer äger andra fiskebåtar. Östersjöfisk JAS AB som ägs av samma personer äger för sin del  AAL-124 Klondyke. De två båtarna fiskar i strömming och vassbuk.  Jörgen Andersson säger också Pensar Trål AB som äger fiskebåten FIN-1110-T Nea.

fiskeback12juli_2015-3 - 21

I november 2018 köptes AAL-128 Randi av JAS Fiske AB. Den båten har nu sålts till Hiiu Kalur AS i Estland som ägs av Tiit Kõuhkna och hans son Toomas Kõuhkna. Hiiu Kalur AS äger 50% av estniska Soome Kala Oü som äger de finska företagen Keskikala Oy och Länsi-Rannikon Kala Oy. Resterande 50% i Soome Kala Oü ägs av Saare Fishexport Oü som ägs av Arne Salong, Ivar Kiil och Tiit Söber. Hiiu Kalur AS äger också 40% i fiskeriföretaget Krapesk AS som äger finska fiskeriföretaget Menhaden Oy och det estniska Kalalaev Kotkas Oü.

Keskikala Oy äger den finska fiskebåten FIN-1146-T Silverfors och Menhaden Oy äger FIN-164-O Menhaden.

Affärerna har förmedlats av Eos Shipbroker AB.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!