Lyräng har köpt sig en mindre båt

Erik Lyräng som äger och driver restaurangen Bryggvingen på Lyr och dessutom är yrkesfiskare köpte i april en lite större trålare till sitt fiske. Verksamheten drivs ihop med fadern. Nu har han sålt den igen i en bytesaffär med LL 628 Atlantic AB (familjen Ohlsson) i Grundsund.

Den båt han köpte i april och nu gjort sig av med har varit lite stor i förhållande till de fiskerättigheter Lyräng haft. För att båten ska kunna var lönsam har det sannolikt krävts ett större fiske, dvs inhyrning av fiskemöjligheter. Utan ökat fiske så har båten sannolikt varit olönsam. Dessutom har ju coronaepidemin sannolikt haft en negativ inverkan på företaget (Bryggvingen AB), både när det gäller restaurangverksamheten och kräftfisket. Det är därför kanske inte förvånande att han nu bytt till en mindre båt, den tidigare LL 627 Stenskär (tidigare GG 348 Milton) på 25 bruttoton som nu alltså blivit LL 97 Zenith.

GG 348 Milton, numera LL 97 Zenith.

Den tidigare LL 97 Zenith på 107 bruttoton har för sin del bytt namn till LL 627 Atlas. Om det ingått fiskemöjligheter i affären är oklart med LL 627 Stenskär hade stora fiskemöjligheter för kräfta.

Den nu sålda LL 97 Zenith som numera heter LL 627 Atlas.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!