SG 146 Nimrod såld till Västsverige?

Det verkar som om SG 146 Nimrod är såld till Västsverige. Den ligger för närvarande i Fiskebäcks hamn. Den har tidigare haft Nogersund på Listerlandet som hemmahamn med Nimrod 3 AB som ägare. Detta bolag ägs i sin tur av Lennart Arvidsson. Båten har använts till pelagiskt fiske av sill och skarpsill. En köpare av sillen har varit Hugosson & Persson Fisk AB (HP-fisk) i Nogersund vilka nu får en leverantör mindre. Huvuddelen av Nimrods fångst har dock sannolikt gått till minkfoder för minkfarmarna på Listerlandet.

Anledningen till att Lennart Arvidsson sålt båten är sillfiskestoppet sommaren 2020 och utebliven ersättning för sillfiskestoppet vilket gjorde att verksamheten inte längre bar sig.

SG 146 Nimrod har fiskerättigheter till till 0,62% av skarpsillen och 0,57% av sillen plus en regional tilldelning på 345 ton sill och 48 ton skarpsill. Totalt blir det 579 ton sill och 286 ton skarpsill under 2020. Den regionala kvoten omfördelas på kvarvarande båtar med hemmahamn vid Östersjöns kuster om det är så att SG 146 Nimrod flyttas till västkusten. Övriga fiskerättigheter flyttas med båten om de inte säljs separat.

Vem som har köpt Nimrod, om den nu är såld, har jag ingen aning om. Däremot så köptes den från Norge, där den burit namnet Havbøen, år 1999. Den byggdes 1985 i Kolvereid som Åserøybuen. Svensk köpare var Lennart Arvidsson som 2015 överlät båten på sitt bolag Nimrod 3 AB.

SG 146 Nimrod är på 83 bruttoton och cirka 18 meter lång med en motor på 283 kW.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!