The Salt in Our Waters – intressant film om fiskeby i Bangladesh

The Salt in Our Waters (Nonajoler Kabbo) är en film från ett fiskesamhälle på en ö i Gangesdeltat i Bangladesh. Den handlar om fiskarnas liv i samband med att en konstnär från staden kommer dit. Det blir åtskilliga kulturkrockar i den lilla byn som styr med järnhand av en imam och hans lojala hejdukar. Regissör Rezwan Shahriar Sumit. Den visades på årets upplaga av Göteborgs Filmfestival.

Det är en intressant film som ger en inblick ett ett fattigt fiskesamhälle i en annan del av värden där religionen precis som i Bohusläns och Göteborgs fiskelägens spelar stor roll och där de religiösa företrädarna är inflytelserika. Den visar också klimatet och vädret stora påvekan på fiskebefolkningens liv och leverne. Filmen är väl värd att se om den nånsin dyker på nån kanal eller nättjänst som vi i Sverige har tillgång till.

Filmen finansierades av och genom Spike Lee Fellowship, CNC Aide aux cinémas du monde, Torino Film Lab’s Audience Design Fund och Bangladesh nationella filmstipendium.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!