Tjänar jag några pengar på min blogg?

Jag driver en webbsajt som heter Svensson som ägs av mitt företag Zaramis Konsult AB. Webbsajten har totalt mellan 7000 och 15 000 besök per dag. Antalet unika läsare är ungefär häften. Flertalet besöker huvudsajten där jag skriver om brottslighet och politik ur ett vänsterperspektiv. Denna blogg, Njord, har mellan 500 och 1 500 besök per dag. Min sajt om finansfamiljer, De 15 familjerna, har ännu lite färre besök.

De enda inkomster sajterna genererar är marginella reklamintäkter och enstaka gåvor. De går till olika bolag som jag har ett samarbete med. Dels ett engelskt bolag, Gothenburg History Company Limited, som jag är delägare i, dels till Nyhetskartan AB som driver sajten Nyhetskartan.se. I det senare bolaget är jag styrelsesuppleant. Gothenburg History Company Limited driver sajten Det gamla Göteborg. På ett år får de två bolagen några hundra kronor till några tusen. Förutom engagemanget i dessa bolag och mitt eget företag Zaramis Konsult AB är jag dessutom styrelsesuppleant i Arkitekt Albert AB.

Zaramis Konsult

I mitt företag Zaramis Konsult AB kommer inkomsterna från uppdrag företaget har för skötsel av hemsidor, mindre kontorsnätverk och GDPR-ansvar. Allt arbete i företaget sköts av den andre delägaren i bolaget och ytterligare en person som arbetar nån gång då och då. För dessa två personer är det bara deltidsarbete. Deras huvudförsörjning kommer från annat håll.

Det enda mitt bolag Zaramis Konsult AB tjänar pengar på i förhållande till webbsajterna är om jag nån gång får ett uppdrag för att utreda eller skriva nåt om fiskbranschen. Det kan generera allt från nån tusenlapp till några tusenlappar. Detta händer kanske en gång per år men under pandemin fick jag inte ett enda sådant uppdrag. Jag har dock skrivit några artiklar i tidningen Länspumpen. Det ger inga inkomster.

Inkomster

Kontentan är att jag i princip inte tjänar nåt alls på några av de webbsajter jag driver eller är engagerad i. Nån eller några tusenlappar per år till bolag jag är engagerad i. Det är allt. Den person som hjälper mig med redovisningen i Zaramis Konsult AB tjänar mer på än vad jag gör på bolaget.

Så frågan är vad jag då lever på? Det är enkelt. Jag är pensionär och har några uppdrag som god man. Min pension är låg och förra året var min inkomst drygt 160 000. Jag delar bostad med en kvinna och vi har bott där mycket länge. Vi bor billigt. Jag är inte delägare i fastigheten där jag bor men är delägare i ett fritidshus i mellersta Bohuslän.

Läs också:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!