Danska landningar av hästmakrill och havgalt 2022

Hästmakrill heter officiellt taggmakrill på svenska men det finns en mängd olika fiskarter som kallas taggmakrill så hästmakrill är ett bättre namn. Dessutom är det vad arten heter på alla andra språk. Havgalt heter för sin del trynfisk på svenska. Den båt som främst fiskar trynfisk och hästmakrill är E 349 Cattleya som är den enda kvarvarande större fiskebåten i Esbjerg.

Båda arterna fiskas av mycket få danska båtar och kvoterna är ganska små. Hästmakrill fiskas främst i Engelska kanalen och trynfisk i Keltiska havet och Irländska sjön vid Irland. I det danska fisket fiskas båda arterna för användning i fiskmjölsfabrikerna men i andra länder fiskas hästmakrill i huvudsak för konsumtion.

Landningar av hästmakrill 2022, båt, mängd i ton, ägare
  1. E 349 Cattleya, 2 586, Cattleya A/S (Flemming Pedersen)
  2. HG 264 Ruth, 1 285, Rederiet Ruth A/S (Gullak Madsen)
  3. HG 62 Beinur, 669, Beinur A/S (fam. Tindskard)

S 264 Astrid

Landningar av havgalt 2022, båt, mängd i ton, ägare
  1. E 349 Cattleya, 3 407, Cattleya A/S (Flemming Pedersen)
  2. S 264 Astrid, 996, Astrid Fiskeri A/S (Astrid Fiske AB, fam. Johansson)
Läs mer: