GG 505 Polar såld till Marocko

Den pelagiska trålaren GG 505 Polar har sålts till Marocko av sina tidigare ägare. Ägare har varit Bryngeld Fiskeri AB men båten har i stor utsträckning hyrts ut. Först till Torönland HB (idag Tor-ön Fiske AB och Torland Fiske AB) och sen till  Båt GG 330 Carmona AB. Dessa två företag har idag nya båtar som de fiskas med, S 204 Tor-ön, GG 207 Torland respektive GG 330 Carmona. Båt GG 330 Carmona äger för sin del också GG 778 Lövön. Tor-Ön Fiske AB har dessutom sålt L 144 Frederikke R som de köpte av Rylo Fiskeri ApS (familjen Ryberg, Themis) till Norge.

GG 505 Polar i Frihamnen, Göteborg.

Polar befinner sig för närvarande i Engelska kanalen på väg till Marocko.

I och med försäljningen av GG 505 Polar har Bryngeld Fiskeri AB sålt sina båtar, först FIN-1150-T Windö 5 och nu GG 505 Polar. Polar är inte heller den första båten de sålt till Marocko utan de har tidigare sålt båtar dit. Sen tidigare finns det därför en båt i Marocko som heter Polar. Familjen Bryngeld har också bedrivit fiske i Marocko och Västsahara en period för länge sen.

Läs mer:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!