PM Nilsson avgår som statssekreterare

Den tjuvfiskande statssekreteraren PM Nilsson har valt att avgå som et resultat av avslöjandena om hans tjuvfiske av ål och turerna med ljugandet för polis och andra myndigheter. Hans uppförande och agerande stämde väldigt dåligt med regeringens högljudda prat om att fokusera på att bekämpa brottsligheten med hårda tag. Nilsson har själv meddelat följande om sin avgång på facebook:

”Ålfisket för 1,5 år sedan och turerna runt det har jag tidigare bett om ursäkt för och böter är betalda. Jag förstår hur olämpligt det var att fiska ål utan tillstånd och att inte säga som det var till myndigheterna – även om jag sedan ringde tillbaka till polisen och erkände att jag tagit upp 15 fiskar”

Sanningen i ärendet är ju dessutom att Nilsson inte bara tjuvfiskat de 15 ålar han ertappats med utan allt tyder på att han i många år tjuvfiskat ål. Han har flera gånger skrutit med egenfiskad ål på sociala medier. Dessutom har han skrivit ledare om att ålfiskeförbudet borde upphävas och luckras upp.

Socialdemokraterna har med anledning av tjuvfisket anmält statsministern till Konstitutionsutskottet och den anmälan står kvar.

Nilsson själv är föremål för en brottsutredning om brott mot artskyddsförordningen.

Läs mer:
Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!