Inte bara Westerö utan två båtar på väg till Gambia?

Jag har tidigare nämnt att GG 389 Westerö (som tidigare varit GG 359 Westerö) exempelvis sålts till Bay Route Shipping Ltd i Banjul, Gambia. Det har dock visat sig att det är två båtar med detta namn som sålts till Gambia. Inte bara GG 398 Westerö (272 bruttoton) utan också KR 210 Solana (51 bruttoton) är enligt Marinetraffic utanför Västsaharas kust. Båda båtarna ägdes av Tomas Larsson via hans bolag, Fiskeri Westerö AB respektive Provitulo AB innan de såldes. På Marinetraffic ser det dessutom ut som om de två båtarna bedriver fiske utanför Västafrikas kust.

Nån information om det bolag, Bay Route Shipping Ltd, som enligt den svenska skeppsmäklaren Eos köpt GG 398 Westerö och KR 210 Solana går inte att hitta. Det är därför mycket oklart vem som har köpt båtarna och om de verkligen sålts till Gambia. På Marinetraffic rapporteras de fortfarande som svenska. Så också på Fleetmon. De är dock avförda från EU:s fiskebåtsregister.

Tomas Larssons far och äldre bröder fiskade åren 1968-71 i Liberia. Under ett år bodde hela familjen där. Även Tomas Larsson. Han var en ung tonåring på den tiden men kan förstås också har varit med på fiske.

Läs mer:
Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!