SM 53 Glomskär såld till Finland

SM 53 Glomskär, en mindre trålare på 373 bruttoton som ägdes av DE Fiske AB har sålts till Finland. Det är en av de trålare som enbart fiskat i Östersjön. I Glomskärs fall har det främst handlat om fiske i Bottenhavet. Vem som är köpare i Finland är oklart. Båten är försvunnen från Sverige i EU:s fiskebåtsregister men ännu inte införd som finsk i detta register. Enligt AIS-sändaren ombord verkar den fortfarande befinna sig på Öckerö.

SM 53 Glomskär

Glomskär är inte heller den enda svenska trålaren som sålts under senare tid. GG 389 Westerö är  (som tidigare varit GG 359 Westerö) exempelvis såld till Bay Route Shipping i Banjul, Gambia. Den verkar dock eventuellt finnas i Esbjerg vilket ju mer tyder på att den ska skrotas. Men AIS-sändaren har inte levererat nån signal sen mars så det verkar vara en ganska osäker uppgift. Dessutom verkar GG 208 Ganthi vara ute till försäljning. Med tanke på att individuella överförbara fiskerättigheter är på väg att införas i det demersala fisket kommer vi nog att se många fler affärer under året och kommande år.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”SM 53 Glomskär såld till Finland”

Kommentarer är stängda.