Räkfiskare bötfälld för grundstötning

En räkfiskare har bötfällts för en grundstötning vid Smögen. Orsaken är att han anses har varit vårdslös och inte haft uppsikt över kursen. Räktrålaren gick på grund av detta på grund.

I mitten av februari gick en räktrålare på grund när den var på väg till Smögens hamn. Båten som är cirka 14 meter lång körde upp på ett grundområde som är utmärkt med en sjömärke. Anledningen till detta ska ha varit att fiskaren kokade sin räkfångst och inte hade ordentlig uppsikt över kursen. Båten fick bogseras bort från grundet och olyckan orsakade vissa skador på skrovet.

Nu har räkfiskaren fått ett strafföreläggandet från Göteborgs åklagarkammare på 50 dagsböter. Enligt föreläggandet har fiskaren brustit i gott sjömanskap genom att inte ha tillräcklig uppsikt. Brottet han gjort sig skyldig till är vårdslöshet i sjötrafik. Genom att fiskaren fått ett strafföreläggande vet vi också att han erkänt den brottsliga gärningen. Utan erkännande hade det blivit rättegång.

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!