Fiskodlingsföretag köper upp fiskeriföretag

Fiskeriföretaget Guldhaven Pelagiska AB har till 50% köpts upp av fiskodlingsföretaget Vattudalens Fisk AB. Guldhaven Pelagiska är det största företaget i Sverige vad det gäller fiske av siklöja och ett av de största när det gäller beredning av löjrom. Dessutom är det ett stort beredningsföretag vad det gäller lax, regnbåge och annan fisk från Bottenhavet och insjöar. Företaget har tidigare ägts till 100 procent av Arnold Bodlund och Kent Karlsson.

Vattudalens Fisk AB är ett fiskodlingsföretag som ägs av norrmännen Frode Teigen och Hans Kristian Mong. Företaget äger också EM-Lax AB och Överumans Fisk AB som är två andra fiskodlingsföretag. Dessutom är de delägare i Matfiskodlarna i Sverige AB.

Vattudalens Fisk har 15 aktiva anläggningar från södra Småland till Västerbotten i norr med det totala tillstånd att föda upp runt 8 000 ton fisk. I huvudsak odlar de regnbåge men även röding.

– Vi ser att intresset och efterfrågan på svensk regnbågslax ständigt ökar. Vi märker även att kunder i större utsträckning önskar svenska och hållbara alternativ vid val av sjömat.  I och med detta samarbete kan vi garantera att större volymer av svensk fisk når ut till våra kunder. Vi ser verkligen fram emot att utveckla våra regnbågsprodukter tillsammans med Vattudalens Fisk AB och förse våra kunder med en sådan fantastisk god och fin matfisk som är odlad, förädlad och producerad i Sverige, säger Emma Gabrielsson i ett pressmeddelande. Hon är VD i Guldhaven Pelagiska AB.

– Det gläder oss att vi äntligen kan få ut mer svensk fisk på den svenska marknaden. Lokalodlad mat ut till den lokala konsumenten är ett av våra långsiktiga mål och strategier som vi arbetar med, säger Iivari Valli. Han är VD i Vattudalens Fisk AB.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Fiskodlingsföretag köper upp fiskeriföretag”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.