Bergmans Fisk & Vilt köpt av Umlax

Bergmans Fisk och Vilt köpt av Umlax. Umlax AB har köpt alla aktier i M Bergmans Fisk i Vilhelmina AB som det uppköpta företaget egentligen heter. Bergmans Fisk och Vilt har idag egen odling av regnbåge, men främst ägnar de sig åt förädling av fisk och vilt samt restaurangverksamhet.

Umlax AB bedriver fiskodling av röding på flera platser i Västerbotten, Norrbotten och Jämtlands län. De har även ett eget slakteri i Vilhelmina. Förvärvandet av Bergmans Fisk och Vilt ger en möjlighet till vidare förädling inom koncernen. Det har sen länge också funnits ett nära samarbete mellan Umlax och Bergmans Fisk och Vilt i Vilhelmina. Ägare av Umlax AB är Josef Nygren.

Både Bergmans Fisk och Vilt samt Umlax kommer att fortsatt att existera som separata varumärken och behålla sina respektive namn.

PS, Bergmans Fisk & Vilt har drivits av släktingar till de som driver fiskeri- och restaurangföretaget Bergmans Fisk & rökeri i Saltharsfjärden AB. Men nu har de alltså sålt företaget.

Läs också:
Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.