Fem pelagiska trålare i Fiskebäck

Igår var jag ute i Fiskebäck. Men jag var aldrig i fiskehamnen utan fikade och åt  med vänner vid fiket som ligger utanför småbåtshamnen vid badet samt bryggan som vindsurfarna använder. Jag kunde se att det låg fem pelagiska trålare i hamnen men hade inte möjlighet att ta några bilder.

L 520 Emmie Noah. Bild: Manfred

Av de fem pelagiska trålare som låg i hamnen har 4 stycken dansk flagg. AS 202 Neptun, L 421 Cadiz, L 520 Emmie Noah och S 206 Ahlma West. Endast en, GG 505 Lövön, har svensk flagg men de ägs samtliga av svenska yrkesfiskare.

L 421 Cadiz och L 520 Emmie Noah ägs av Berndtsson & Börjesson Fiskeri ApS, AS 202 Neptun ägs av Odeskar A/S och S 206 Ahlma West av Ahlma Danmark ApS. Alla tre företagen har svenska ägare. GG 505 Lövön ägs av Bryngeld Fiskeri AB.

De fyra danskflaggade båtarna används i huvudsak till industrfiske, dvs fiske för fiskmjölsfabrikerna. GG 505 Lövön kommer troligen också att användas huvudsakligen för samma ändamål.

L 421 Cadiz i Fiskebäck. Bild från tidigare tillfälle.

GG 206 Ahlma som numera är S 206 Ahlma West fotograferad i Skagen. Bild: Kent Bandholm/Bandholm Skibsbilleder

AS 202 Neptun i Skagen. Bild: Kent Bandholm/Bandholm Skibsbilleder

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Fem pelagiska trålare i Fiskebäck”

Kommentarer är stängda.