En speciell detalj på stora Röröbåtar

Tre stora pelagiska trålare ägs av företag med bas på Rörö. S 264 Astrid, GG 64 Astrid-Marie och S 144 Themis. Jag har på några bilder under den senaste tiden noterat att de skiljer sig väldigt tydligt från andra svenska pelagiska företags stora pelagiska trålare. Det är en speciell detalj på stora Röröbåtar som är väldigt iögonenfallande om båtarna betraktas ovanifrån.

Röröbåtarna har nämligen rödmålade däck när de flesta  andra större fiskebåtar har vita eller grå. Det finns också några med gröna däck som exempelvis nordirländska N 905 Voyager och danska HG 333 Isafold. Dessutom finns det även andra båtar med röda däck. Det verkar dock inte vara så vanligt.

Det är märkligt att jag inte tidigare sett detta eller reflekterat över detta. Men det beror sannolikt på att jag inte sett så många drönarbilder på Rörötrålare ihop med andra trålare.

S 264 Astrid och GG 64 Astrid Marie. Bild: Thomas Crona

Themis, Clipperton, Tor-ön och Torland

S 144 Themis, GG 229 Clipperton, GG 207 Torland och S 204 Tor-ön. Bild: Bandholm Skibsbilleder

Läs också:

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.