Några båtaffärer i mars-april och båtar till salu

I mars-april var det bara några båtaffärer. Astridkoncernen har sålt GG 77 Falken vilket jag skrivit om tidigare. Jag har dock inte haft kännedom om köparen. Det visar sig ha varit Västfjord Fiskeri AB. Trålaren har därmed bytt hemmahamn från Rörö till Fotö.

Köpet innebär att Västfjord Fiskeri AB numera har tre trålare. Den pelagiska trålaren GG 218 Västfjord på 601 bruttoton, räktrålaren GG 781 Sandefjord på 155 bruttoton och kräfttrålaren GG 77 Falken på 56 bruttoton. Västfjord Fiskeri AB har många delägare och de behöver väl ha nåt att göra när de inte är ute med sin större pelagiska trålare.

Västfjord Fiskeri AB är ett av få pelagiska svenska fiskeriföretag som inte har fiskebåtar i både Sverige och Danmark.

I Norrland har den tidigare LÅ 43 Nordanhav sålts av Stefan Ökvists dödsbo till Holms Fiske AB. Samtidigt har den bytt namn till LÅ 43 Gunhild. Den tycks ha blivit avregistrerad innan den såldes.

Många fiskebåtar till salu

Många fler båtar är dock till salu som vi kan se på Mossholmens hemsida. Bland dem hittas Sveriges största och modernaste räktrålare GG 707 Arkö, den mindre räktrålaren GG 73 Ingun, den lilla trålaren GG 226 Röskär, räk- och kräfttrålaren GG 773 Signora, burfiskebåten SD 401 Fredrika, den moderna lilla trålaren LL 97 Zenith, räktrålaren GG 105 Titania och räktrålaren SD 191 Silverön samt många fler räk- och kräftrålare såväl som garnfiskebåtar och burfiskebåtar.

GG 73 Ingun. Bild: Mossholmen

Att så många räktrålare är till salu beror sannolikt på minskade räkkvoter, planerna på vindkraftsparker i Skagerak och det kommande systemet med överförbara fiskerättigheter i det demersala fisket.

Läs mer:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.