Två fiskebåtar från Rörö i Lerwick i början av 1960-talet

ran_lerwick_1962

GG 760 Ran vid Lerwick på Shetlandsöarna 1962. Foto: Shetland Museum, J A Hughson

GG 760 Ran ägdes av Rolf Karlsson, Ingmar Karlsson och Gösta Lundgren. Fotot föreställer båten fotograferad i Lerwick 1962. En av min barndoms fiskebåtar. Köptes från Åstol 1961 och såldes till Glommen 1970.  Rolf Karlsson är ingift farbor till Roger Larsson och Stefan Larsson på dagens GG 840 Svanen. Deras far Jan Larsson var delägare i Svanen när jag var liten.

borkum_riff_lerwick_61

GG 248 Borkum Riff i Lerwick på Shetlandsöarna 1962. Foto: Shetland Museum, J A Hughson

GG 248 Borkum Riff som var ytterligare en av min barndoms fiskebåtar på Rörö ägdes av Justus Edvardsson, Lennart Edvardsson och Roland Edvardsson. Sannolikt var väl dessa män släkt med Edvard Edvardsson, min barndomsvän Peter Olofssons morfar. Men jag kommer inte ihåg och vet inte hur. Båten köptes 1961 från Kungshamn. Förliste på Nordsjön år 1965.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!