Zander i Las Palmas och Västafrika

Zander är en fiskebåt som ägs av familjen Kjellberg i Fiskebäck. Det är en båt som aldrig fört svensk flagg. Traditionellt har dock familjen Kjellbergs båtar haft Önnered som hemmahamn. Båten är sannolikt uppkallad efter Karl Zander Kjellberg, nummer två från vänster i mittraden på bilden nedan. Att fisken gös heter Zander på engelska har förmodligen inget med båtens namn att göra fastän jag sett sådana påståenden i andra publikationer.

Karl Zander Kjellberg är sannolikt far till Lennart Kjellberg som äger fiskebåten Zander, Hans-Åke Kjellberg och Stig Kjellberg. Den sistnämnde är i sin tur far till Peter Kjellberg, ägare av företaget Swemar som äger fiskebåten Meya. På bilden finns flera personer från fiskarfamiljer som Ahlström, Magnusson, Claesson, Axelsson och Börjesson som är hemmahörande i Öennered och/eller Fiskebäck.

Fiskarkamrater uppvaktar Joel Petterson på hans 60-årsdag 1954.

Zander fiskar utanför Västafrika och där har båten fotograferats tillsammans med en nederländsk fiskebåt som av färgerna att döma tillhör bolaget Willem van der Zwan. Fotot är från 2010 men båten befinner sig fortfarande i de västsahariska och marockanska fiskevattnen.

Zander

Zander i västafrikanska fiskevatten

Zander

Zander på varv i Las Palmas november 2012. Foto: Patalavaca

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Zander i Las Palmas och Västafrika”

Kommentarer är stängda.