Beinur

Virgar Tindskard med familj äger HG 62 Beinur, en pelagisk trålare på 1 424 bruttoton. Båten ägs sannolikt av ett partrederi i vilket Beinur Holding ApS sannolikt är huvudredare. Beinur verkar i stor utsträckning vara inriktad på tobisfiske, men fiskar även sill och makrill. Huvudbolag i familjekoncernen tycks dock vara Tn Hirtshals Holding AS.

Tindskard-familjen äger också Tn Hirtshals ApS somnumera  äger HM 320 Belinda, en mindre trålare på 285 ton. Med denna följde skarpsillskvoter i Österjön och kvoter på tobis och skarpsill (brisling) i Västerhavet. Kvoterna kommer sannolikt att överföras på Beinur och Belinda att säljas vidare eller skrotas, men än så länge är båten aktiv. För att få större kvot att fisk har Tindskard köpt upp en rad mindre fiskebåtar under årens lopp som all tagits ur bruk och skrotats.

Beinur är en av Danmarks stora pelagiska fiskebåtar och medlem i Danmarks Pelagiske Producentorganisation (DPPO). I samma förening är familjen Johanssons Rockall, Magnusens Asbjørn, Madsens Ruth, Kjeldsens Gitte Henning, Isafold och Pedersens Cattleya medlemmar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!