JFK – Faroe Pelagic

JFK är ett 100-årigt färöiskt fiskeriföretag som driver och bemannar fiskberedningsföretag och fiskebåtar samt äger fiskebåtar. Man köper också fisk från ytterligare ett antal fiskebåtar. Fiskebåtar man bemannar är fabrikstrålaren KG 14 Næraberg på 3 181 ton och frystrålaren KG 180 Gadus på 2 136 bruttoton. Den förstnämnda ägs av det nederländska företaget Parlevliet & van der Plas, det sistnämnda sannolikt av JFK. Eller så ägs den av Gadus Invest AS i Norge. Det är lite oklart hur det är. Bägge båtarna är dock registrerade på Färöarna.

Tillsammans med Parlevliet & van der Plas äger JFK också ett fiskberedningsföretag, PP Faroe Pelagic.

Næraberg ägar sig åt pelagiskt fiske, dvs kolmule (blåvitling), sill, makrill, tobis och skarpsill (brisling) etc. Sannolikt är fisket av kolmule det viktigaste. Resten av båtarna åt fiske av vitfisk som långa, torsk, kolja, sej, hälleflundra etc.

Två båtar som helt klart ägs av JFK är frystrålaren GR 2-62 Haki som är hemmahörande på Grönland. Båten är på 1 890 bruttoton och ägs av Arctic Prime Fisheries ApS, ett grönländskt dotterbolag till JFK. Samma företag äger också backebåten (långrevsbåten) GR 18-103 Aja Aaju på 465 ton.

JFK är också majoritetsägare i fiskberddningsföretaget Kosin Seafoods.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”JFK – Faroe Pelagic”

Kommentarer är stängda.