Hansen Dahl

Hansen Dahl-koncernen består av två moderbolag, Hansen Dahl Fiskeri AS (HDF) og Hansen Dahl Eiendom AS (HDE), som båda ägs av familjen Dahl via holdingbolag. Företaget grundades 1991 och drev mellan 1996 och 2006 ett dotterbolag i Australien.

Idag äger man två kombinerade snörpvads och flyttrålsbåtar via dotterbolaget Nyholmen AS med vilka man fiskar pelagisk fisk som sill, skarpsill, makrill, kolmule och guldlax (vassild). Hansen Dahl äger också Bodø Notbøteri AS. Man äger också en minoritetsandel på 5,48% i Norway Pelagic ASA.

De båtar som Nyholmen AS äger är N 400B Kvannøy på 3 031 ton samt N 200B Senior på 1 278 ton. Familjen Dahl är också delägare i Global Fish AS. Den andre delägaren är familjen Teige med Sigurd Strand Teige i spetsen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.