Teige

Familjen Teige äger Teigenes AS som i sin tur äger den stora snörpvadsbåten M 1HØ Teigenes på 2 883 ton brutto. Tidigare drev man också båten Sjøbris via bolaget Teigebris KS. Idag finns inget sådant bolag, däremot finns Teigebris AS som är ett dotterbolag till Teigenes AS. Minoritetsägare i Teigebris AS är några ur familjen Remøy. Teigebris AS äger snörpvadsbåten M 122HØ Sjøbris på 1 559 ton. Båtarna ägnar sig åt pelagiskt fiske av främst lodda, sill, makrill och kolmule.

Teigenes AS grundades 1948 av Terje Teige och idag är det hans söner Knut T Teige och Sigurd Strand Teige som i huvudsak äger bolaget men familjen har bedrivit fiske betydligt längre än så. Barnen är dock på väg att ta över verksamheten och skötseln av familjeföretaget. Familjen är också delägare i företaget Global Fish AS tillsammans med familjen Dahl som äger Hansen Dahl-koncernen. Huvuddelen av den verksamhet som fanns i Global Fish AS tycks idag vara en del av Norway Pelagic ASA:

Norway Pelagic ASA was established in 2007, through a merger between Domstein Pelagic, Global Fish, Bergen Fiskeindustri, Koralfisk and Bernt Hansens Eftf. One year later, in June 2008, the company was listed on the Oslo Stock Exchange. In 2009 Norway Pelagic acquired Fryseriet in Lødingen, a producer of herring products and capelin. In 2010, Norway Pelagic also acquired Emy Fish and Brødr Myhre, two plants in Måløy specializing in herring fillet products.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!